La segona tragèdia del ‘Prestige’

L’Audiència Provincial de la Corunya ha dictat sentència en el cas de l’enfonsament del petrolier monocasc Prestige.

casprestigeEn aplicació de la llei vigent, el jutge absol al capità del petrolier, al seu cap de màquines i a l’exdirector general de la Marina Mercant. Se’ls acusava de delictes contra el medi ambient. Segons la llei vigent, no en són culpables.

La sentència es fa pública, potser amb un cert humor negre, el dia en què es compleix l’onze aniversari de l’arrencada dels fets que van conduir, sis dies després, al seu enfonsament definitiu un cop es va migpartir –literalment.

El Prestige va perdre 63.000 tones de cru.

El Prestige va provocar el tercer accident més car de la Història, superat només per la desintegració de la nau espacial Columbia i per l’accident nuclear de Txernòbil.

El Prestige va provocar una marea negra que té el trist honor de situar-se entre les més nocives d’entre les que han patit les costes de la península ibèrica.

El Prestige va afectar els litorals de Galícia, Astúries, Cantàbria i el País Basc i part de la costa atlàntica de França.

El Prestige va permetre al govern del PP refermar la seva generalíssima amistat amb Galícia amb unes indemnitzacions que van esquitxar tothom que calia esquitxar.

El Prestige va dur l’aleshores president de la Xunta de Galícia Manuel Fraga a assegurar que l’afer no tindria conseqüències ecològiques.

El Prestige va permetre que Mariano Rajoy es doctorés en Oceanografia aplicada i que encunyés per a la Història conceptes com ara “hilillos de plastilina”.

L’Audiència Provincial de la Corunya considera que, des del punt de vista de la llei vigent, ningú no és responsable dels efectes de l’enfonsament del Prestige.

Ha parlat la llei, no la Justícia.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s