Els toros sí que importen

toros22El Congrés dels Diputats invertirà dimarts vinent part del seu temps a prendre en consideració la iniciativa legislativa popular (ILP) que demana que les corrides de toros siguin considerades bé d’interès cultural a Espanya. Més enllà de la contradicció evident que suposa la convivència en el segle XXI dels conceptes cultura i matar animals com a distracció, és sagnant que ses senyories tinguin l’oïda tan fina per a unes coses i siguin tan sordes per a unes altres.

La ILP dels toros tirarà endavant amb 600.000 signatures i l’ampli suport d’uns diputats i diputades que malden per mantenir dempeus les banderes d’una Espanya que se’ls trenca i que volen refer a cops de martell.

Els toros, la llei Wert, el passadís ferroviari central Madrid-Europa, la unitat de mercat… Se’ls hauria de deixar camp per córrer i permetre que marxessin ben lluny… O fugir-ne com de la pesta a gambades…

La matemàtica espanyola ja situa corrides de toros a Barcelona per les festes de la Mercè, el setembre vinent. La llei catalana se l’hauran rifada com tantes altres. La voluntat del poble català no la respecten ni la respectaran mai perquè no és el seu poble.

I, amb tot, fins i tot són incapaços de respectar el seu propi poble, els manaires espanyols: només fa dies que els del PP han fet saber que no permetran que es debati al Congrés la ILP a favor de la dació en pagament, una proposta que sorgeix per aturar l’hemorràgia dels desnonaments i la misèria i la desolació que l’acompanyen. Aquesta ILP només té prop d’un milió i mig de signatures de suport i uns quants suïcidis com a macabra companyia…

Afamats de sang com els conqueridors que van delmar l’Amèrica que va tenir la mala fortuna d’acollir-los, els espanyols d’ara s’exciten amb la sang. Sigui la dels animals, sigui la de les persones. No tenen remei.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s