Autònomes del PP… i TVC

TVs_PPDilluns 14 de gener, demà passat, 829 treballadors de Telemadrid –Salvemos Telemadrid– rebran la notificació oficial amb què se’ls comunica el seu acomiadament. És la sortida a un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que s’arrossega des de l’octubre de l’any passat i que deixa la televisió autonòmica de la Comunitat de Madrid reduïda a la seva mínima expressió.

Sense la quantitat suficient de mà d’obra, els responsables de l’emissora ompliran la graella amb el recurs a la producció aliena. No hi ha cap dubte que això és una bona notícia per als amics dels responsables que tenen una productora.

Aquesta emissora pública, governada –dictada- pel PP s’afegeix en el camí de les llàgrimes a dues companyes seves amb què comparteix el signe dels gestors: la balear IB3 –Comitè Informatius IB3– i la valenciana Canal 9 –CCOO RTVV-. Totes tres –i algunes de les altres que encara formen o han format part de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA)- han hagut de fer un paper galdós.

Creades a l’empara de l’esperit del cafè per a tots, han estat considerades útils mentre els partits polítics que les han governades les han pogut emprar com a eina de negoci i com a arma propagandística. IB3, Canal 9 i Telemadrid en són exemples perfectes. La valenciana i la balear, culpables de viure i treballar als Països Catalans, han hagut de carregar amb un pes extra: haver de lluitar –de manera mal dissimulada- contra la llengua de la terra que les ha vistes néixer i que encara ara les finança.

El sentit utilitarista amb què se les ha gestionat casa a la perfecció amb un esperit, el del PP, que no sent vergonya a emprar els recursos públics per afavorir els negocis privats d’aquells que són de la seva corda. Ho fa amb la sanitat, ho fa amb les infraestructures…

No és notícia que el PP destrossa de manera sistemàtica allò que és públic. I allà on no pot fer-ho, intenta que es faci: Televisió de Catalunya n’és un exemple proper. La cúpula actual de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), nomenada el la primavera del 2012, s’elabora segons els resultats de les eleccions del 2010 en uns moments en què CiU feia l’aleta al PP. Els populars només tenen la vicepresidència, però la corporació segueix un patró de reformes que delata l’existència d’una derrota –en el sentit nàutic de l’expressió, però també en el popular-.

Les desgràcies que s’han perpetrat en el segon canal de la televisió nacional catalana són de jutjat de guàrdia i la manera de gestionar el que ells anomenen recursos humans –CCOO TVC– no li va al darrera.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s