La cara d’en Fidel Pallerols

FP

La televisió, a vegades, fa bona una frase que és certa a vegades: aquella que diu que una imatge val més que mil paraules.

La televisió catalana –esclava de la seva cúpula polititzada- trepitja amb una certa indecisió el camí del cas Pallerols, però de tant aconsegueix dir amb imatges allò que no se li permet dir amb les paraules.

Amb motiu de la resolució del cas que esquitxa Unió Democràtica de Catalunya (UDC) des de fa anys i panys –quan s’està amb amics, no hi ha d’haver presses-, el 3/24 va emetre una peça –Pallerols al 3/24– que, orquestrada amb un cert sentit cinematogràfic, es cloïa amb l’empresari que dóna nom a l’afer mentre sortia de l’edifici dels jutjats. Passava amb molta tranquil·litat cap a una nova fase de la seva vida. El final del reportatget estava prenyat de significat: només calia veure la cara d’en Pallerols per entendre que, a l’home, tot això se li’n fot tres com quaranta.

Roba bona, abric desbotonat, cutis impecable, cua de cavall desafiadora… Endavant amb les atxes, perquè aquí no ha passat res.

La tragèdia existeix: malgrat tots els malgrats, no ha passat res. Ara robo, ara torno uns diners i tal dia farà un any. Tot legal.

La veritat és crua: la justícia que s’administra és injusta. Res que no se sàpiga. I sempre hi ha l’indult com a últim recurs. Llops amb llops no es mosseguen. Tot legal.

El carrer s’emprenya. Debades. Mai passa res en l’oasi català. Les fulles de les palmeres no gosen tremolar.

Però, a vegades, una imatge val més que mil paraules: cal felicitar el càmera i l’editor de la televisió nacional.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s