Espanya és avorrida

Els catalans, finalment, decideixen agafar el bou per les banyes i començar a fer camí sense els que la duen de la maneta sense especificar-ne la destinació.

Hi ha, en aquesta presa de posició, uns valors morals conjunts que superen l’individu en fer que les persones s’uneixin a la recerca d’un escenari vital que superi l’actual en aspectes com ara la qualitat i, molt especialment, la llibertat. És una mostra de civilitat.

La resposta espanyola ha estat la prevista: l’amenaça –amb textos immutables que ells alteren quan els convé, amb armes de lloguer, amb invocacions a la foscor que extreuen de l’ideari medieval…

Poques respostes que estiguin emparentades amb la raó. Poques mostres d’intel·lectualitat. Cap demostració de raciocini. Pocs exemples de superació dels estadis cavernosos de la humanitat: força, repressió, autoritat –la de les seves autoritats

Espanya està ancorada en el passat. En el seu passat. I té por, molta por, de navegar en les aigües del present amb rumb al futur. La preocupa que, en alçar les seves veles, se’n percebin els estrips i els forats.

No vol quedar en evidència i deixa passar, un altre cop, una oportunitat de redempció històrica.

El recurs a la por i l’odi a tot el que fa pudor de Catalunya són eines habituals en les seves campanyes electorals. Ara ho són en la seva campanya de supervivència. Josep Pla ho va deixar escrit: “El que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres”. Fa dècades que les va escriure, aquestes paraules. La seva vigència n’avala la seva veritat.

Eterns i immutables, els espanyols. Encara en l’època de l’Armada Invencible.

Ara també lluiten contra els elements. Amb les seves armes de sempre. Les que els han dut a encadenar derrotes.
No sorprèn que Espanya sigui avorrida. En les dues accepcions del verb.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s