No calen polítics

Els mitjans de comunicació han invertit part del seu temps, aquests dies, a posar creuetes en la llista de polítics que prendran part en una manifestació de l’11 de setembre que té tots els números per passar a la història per dret propi. Sembla que creuen, els mitjans, que la presència o l’absència dels polítics té alguna importància. Amb tot, cal agrair-los els moments de distracció que han ofert a la ciutadania, com cal agrair als presumptes líders de la població la fantasia que han abocat a l’hora d’argumentar l’ara no, ara sí que s’han  vist obligats a recitar en adonar-se que el poble en passa molt, d’ells i de la seva implicació en el futur de la pàtria. Nota a banda, amb matrícula d’honor cum laude i copet a l’espatlla, la mereix el fenomenal Pere Navarro, que ha compartit amb els catalans el monòleg amb què vol debutar a El club de la comedia.

Catalunya anirà malament si es refia dels seus presumptes líders a l’hora de fer res que valgui la pena de fer –la història recent avala aquesta idea–. No són pas ells els que empenyeran el carro –només tenen la mà trencada a dur-lo pel pedregar.

La història recent europea ensenya a qui vulgui aprendre la lliçó que la llibertat la conquereixen els pobles. És al seu darrera, en el deixant de la seva força, que els líders poden prendre un cert protagonisme si avancen en la mateixa direcció que els seus conciutadans.

S’entén, massa bé i tot, que faci por aquest 11 de setembre. En el manteniment de la por, del sotmetiment, de la humiliació, hi ha massa interessos i massa interessats. I massa injustícies.

Serà més que interessant comprovar què passarà dimecres vinent. I l’endemà. I les setmanes que el seguiran. Res no fa pensar que la classe política estarà a l’alçada de les exigències de tothom que es manifestarà dimarts vinent a Barcelona i de tothom que ha penjat les quatre barres i les estelades a la vista de tothom. Per això hi ha curiositat per saber quin serà el moment en què els catalans començaran a caminar des del convenciment que no els cal que ningú els agafi de la maneta.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s