Sang de braus

Si el temps ho permet –les autoritats segur que ho permeten–, Televisió Espanyola (TVE) acollirà la retransmissió en directe d’una corrida de toros dimecres de la setmana vinent. Per decisió del PP, per descomptat: el popular és un partit que ha demostrat que no li fa vergonya ensenyar les vergonyes. El seu estil dictatorial ja l’ha imposat a la televisió pública espanyola que, com se sap, és seva perquè ells són els amos del seu món petit i provincià. Així, després que ha tallat els caps que li ha convingut, ara es proposa seguir amb els orelles i les cues.

Fonts de TVE havien dit que una de les coses que aturava la tornada de la televisació de la tortura als braus era la crisi. La Mesa del Toro no ha dubtat a ser generosa i ha permès que els toreros que han de contribuir a perpetuar un dels punts foscos de l’Espanya negra assumeixin com a pèrdua el fet de no percebre els diners dels drets de retransmissió. És clar que l’una i els altres tenen nas a l’hora de fer inversions: segur que el PP els recompensa quan la presència de les corrides de toros a la televisió pública estatal hagi estat normalitzada.

Aquesta tornada, que es diu que és simbòlica, no sorprén. El PP ja va fer modificar, el febrer passat, els estatuts de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), que, fins aleshores, havia hagut de mirar els toros des de la barrera. El pas següent va ser de més volada. Tal com informava El Punt Avui en la seva edició del 3 de juliol passat – Wert engega la comissió de defensa i promoció dels toros com a  bé cultural  -, el ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, es va implicar directament en l’impuls de “la comissió de treball per al foment i la protecció de la tauromàquia, l’ens que ha d’assentar les bases per a la defensa i protecció dels toros com a bé cultural”.

Wert diu que matar toros després de torturar-los és “un art” i considera que tot plegat és un “homenatge al toro brau, perquè si no existís la fiesta tampoc existiria la seva matèria prima, que és el toro”. Cal tornar a escriure que Wert és ministre d’Educació, Cultura i Esport. Cal reescriure Educació i cal reescriure Cultura.

Que el ministre afegeixi que “la història del toreig està lligada a la d’Espanya” és fer ploure sobre mullat. Sobre terres i sobre sorres. Les unes i les altres tacades de sang.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s