Comença la Lliga

La Lliga 2012-2013 comença aquest cap de setmana i, a tall de pizza, aporta ingredients extra. La part convencional de la Lliga és sabuda per tothom: si no passa cap cosa estranya, seran 38 jornades de competició que aportaran temes de conversa amb fluïdesa. Bona part d’aquests temes seran els de sempre –els àrbitres, els penals no assenyalats, els gols fantasma, la mala sort…–, però el tòpic vol que el futbol ja les tingui, aquestes coses.

Més interès –a nivell de préstec hipotecari o superior– té el duel Tito-Mou, que ha de fer oblidar la figura d’en Guardiola i que és un repte extrem per a l’entrenador blaugrana. El seu rival és un home que ha sobreviscut a moltes batalles i que ja s’ha vist que pateix un cert messianisme –i un total antimessisme–, cosa que, si no el fa físicament perillós, sí que li ofereix molts avantatges en la Guerra dels Titulars.

Se n’espera molt, de les converses que mantinguin l’un contra l’altre a través d’una premsa que té representants que han perdut el Nord tot i residir en un hipotètic centre.

De l’equip blaugrana se n’espera que torni a lluitar i que torni a patir i es desitja que, per poc que pugui, torni a vèncer. Com que el seu és més que un club, ha de moure’s en l’àmbit de les proeses malgrat que la seva directiva actual no sembla estar gaire al cas de les darreres tendències en el disseny de l’èpica.

En paral·lel, hi ha encara una altra dimensió, en aquesta Lliga que debuta  el 18 d’agost i que finirà el 1 de juny del 2013  –amb el permís dels implicats en la cosa dels drets televisius–: com qualsevol fet que viu subjecte a unes dates, la competició fixa un horitzó en el temps.

Atès l’estat de la gespa social, pot ser un entreteniment interessant jugar a endevinar com estarà el país quan faltarà poc perquè comenci l’estiu vinent: Catalunya s’haurà popularitzat sense remei? La proposta del pacte fiscal haurà fet amistat amb el budellam dels productes de la coneguda casa Roca? El país caminarà cap a la independència o tindrà els peus aixafats sota cadenes de tancs? I, de tot això, el trio arbitral, què en pensa?

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s