El PP, per què aplaudeix?

Els diputats del PP aplaudeixen Mariano Rajoy després que ha donat a conèixer al Congrés un pla de retallades que durà bona part dels governats a la misèria moral i econòmica.

Els afiliats al PP aplaudeixen Mariano Rajoy després que, en una festa d’autoexaltació, ha assegurat sense rastre visible de vergonya ni penediment que les retallades les fan a benefici de tothom.

Per què aplaudeix, el PP?

L’escena del Congrés de Diputats és grotesca. Per què aplaudeixen Rajoy com si l’home hagués fet alguna cosa de bo? L’antítesi del model de líder d’una societat, amb el suport dels seus escortes Montoro i De Guindos, es limita a posar en negre sobre blanc allò que, des d’Europa, li diuen que ha de fer. La seva reforma és la demostració de la seva intranscendència com a president d’un govern. A més, és una reforma que només persegueix la satisfacció dels deutes contrets amb el poder europeu, a què el PP obeeix a ulls clucs. Què aplaudeixen, tenir un titella com a cap visible?

La comentada aportació de la diputada Andrea Fabra, filla del seu pare, Carlos Fabra, és de comèdia bufa, però és útil com a exemple.

Aquesta dona ha viscut de la política i en seguirà vivint –només té en el currículum com a feina presumptament real un període en què va fer de gerent de relacions institucionals a la Telefònica privatitzada per l’Aznar–. De la política i del que en penja, com ara els regalets que potser li fa el seu pare cada vegada que li toca la Loteria. Que el pare l’hagin de jutjar aquest any per suborn, tràfic d’influències i frau fiscal no és rellevant. Ja se sap que els del PP, sobretot, són honestos i bons gestors, com va quedar clar amb l’absolució per decisió d’un jurat –naturalment– popular de l’anterior president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, quan va haver de seure uns dies davant el jutge.

Andrea Fabra pot cridar “que es fotin!” sense envermellir perquè és sincera. Com també ho són els seus companys d’escó quan aplaudeixen que, finalment, els pobres seran pobres de solemnitat i que, finalment, els benestants es desempallegaran de la xurma amb pretensions.

És facultat dels mesquins el poder-se alegrar de la desgràcia aliena. Amb els aplaudiments a Don Mariano, els populars demostren que la dissort dels governats no els afecta. No és la seva guerra. Aplaudeixen, els del PP, perquè, finalment, exerceixen el poder que creuen que és seu i que els autoritza a fer ben bé allò que els vingui de gust: tothom sap que els amos no han de donar explicacions al servei domèstic.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s