Stalin, Rato i el PP

“La mort d’un home és una tragèdia; la de milions d’homes, una estadística”. Aquesta frase s’atribueix al dictador soviètic Iósif Stalin i és una mostra de la fredor psicòpata i folla amb què poden fer el fatxenda aquells que tenen un determinat poder. Ras i curt, la persona no és important, no existeix com un ens amb entitat pròpia, diferenciadora i valuosa.

La frase, perquè és certa per a segons qui, manté la seva vigència tot i que fa dècades que va ser encunyada. El seu esperit està vigent en les grans empreses, en els bancs, en les administracions públiques… I té ara, en el PP, un intèrpret de luxe.

Les accions i les omissions traeixen el PP, que no ha trigat gaire temps a fer evident quines són les manifestacions del seu codi genètic.

Els intents de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría d’atorgar transcendència a les seves manifestacions públiques delaten la seva nul·la capacitat interpretativa. El seu to sentenciós i grandiloqüent recorda els del seu líder Aznar. Com ell, fracassa en la comunicació perquè, en les seves paraules, no hi ha ni una espurna de convicció. Per això pot apel·lar a les “reformes estructurals” cada vegada que anuncia una nova mesura que afeblirà els febles.

Per al PP, els ciutadans són una estadística, una quantitat de dades que és emprenyadora perquè fa trontollar el seu pla general.

Els populars, però, no reaccionen de la mateixa manera quan és parla d’una persona. De manera especial, si aquesta persona és un dels seus.

La diferència de to amb què el PP es manifesta quan parla de les retallades o de la imputació de Rodrigo Rato deixa clar que, per a ells, l’afer judicial del polític banquer és una tragèdia i la misèria a què condemnen els governats, una estadística.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s