Home del temps

Un adéu abans d’hora sempre agafa amb el pas canviat, sense la possibilitat de la resposta preparada. Sempre deixa un regust estrany. Per això, quan Televisió de Catalunya informa de la mort de Toni Nadal en un accident de muntanya, obliga a acceptar que les coses passen. Les bones i també les dolentes.

La televisió catalana no és aliena a aquesta mena de mal pas. Encara a les seves beceroles, va haver de conviure amb la pèrdua d’Antoni Castejón, que havia estat el seu primer home del temps. No s’exagera si es recorda que aquell adéu prematur –va morir als 41 anys– va doldre una família gran: la seva, però també la de tothom a qui havia encisat amb la indissimulable bonhomia l’ajudava a superar les fredors de la petita pantalla.

Aquest tret de la personalitat els agermanava, a l’Antoni Castejón i a en Toni Nadal, amb més intensitat que no pas la seva dedicació a la informació meteorològica. Tant l’un com l’altre, com a persones, estaven a l’alçada del relleu que havien assolit els seus personatges públics. Per dir-ho amb senzillesa: cap dels dos era incapaç d’emmascarar la seva cara de bona persona.

No és una tasca fàcil, el connectar amb el públic: Catalunya –sigui el que sigui que és– té tirada, per la informació meteorològica i els professionals que s’hi dediquen lluiten des de la primera línia del front. La seva implicació –cal reconèixer el mèrit de tothom que s’hi dedica– ha estat la culpable de realitats com ara les famoses imatges del Meteosat –TV3 en va ser la pionera– i la implantació i normalització del lèxic català –una aportació equivalent a la d’en Puyal en l’àmbit futbolístic… Se’ls ha castigat –se li posin cometes, al participi– quan no han clavat les previsions per a dates considerades importants, però la credibilitat és una cursa de fons en què excel·leixen.

Son persones importants, les que es dediquen a la informació meteorològica. Fan que la televisió sigui més humana quan s’impliquen en allò que afecta tothom –el temps– i quan aporten alguna cosa que s’acosta força a la certesa, a la tranquil·litat de saber què cal esperar de l’endemà.

Anomenant-los i anomenant-les des de la incorrecció política homes del temps, els meteoròlegs i les meteoròlogues es fan estimar. Per això les seves pèrdues irremeiables són sentides de veritat en la gran família televisiva.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s