Crucial i transcendental, avui

La televisió serveix l’esmorzar a primeríssima hora amb la notícia –notícia?– que avui i demà són dies “crucials per a Europa” a causa una trobada de líders europeus. Crucial, que no és poca cosa. Amb la cafeïna encara en procés d’assimilació i el cervell en fase d’escalfament, les cames fan figa. S’enfonsa, Europa? Es vol prohibir el futbol? No es permetrà la venda de l’iPhone5? Se sabrà si la Pantoja sí que anirà a la presó? Tornen Zapatero i Berlusconi? Putin vol jugar a l’expansionisme militar? Els xinesos –tots!– volen envair el Vell Continent? En Tito –Vilanova– se’n va a l’Igualada? Perquè una cosa, si és crucial, és que és decisiva…

Al vespre, la televisió deixa d’emprar el qualificatiu “crucial” i s’abraona sobre el “transcendental”. Una cosa transcendental té molta més transcendència que una cosa crucial perquè els seus efectes transcendeixen… de manera transcendent!

Ara les cames ja no fan figa: ara tremolen més que la mà de Mas-Colell quan juga a fer quadrar els pressupostos catalans amb la calculadora que li van regalar en De Guindos i en Montoro!

Un cop superades les suors fredes –i les calentes, perquè els termòmetres s’han volgut agermanar amb la prima de risc–, l’anàlisi calmada.

La cosa crucial i posteriorment transcendental és una trobada dels de sempre –l’Àngela, en Màrius, en Mariano, en Francesc i alguns amiguets i amiguetes seves–, que han de parlar de les seves coses.

La televisió, que surfeja l’actualitat amb posat de fatxenda de piscina, es digna a explicar les coses terribles que succeiran als pobres europeus –i als europeus pobres també– perquè cal prendre decisions crucials i transcendentals. Després, com aquell que no vol la cosa, deixa caure que, tirant curt, els efectes de les grans decisions –les crucials i les transcendentals i bona part de les altres– es faran realitat en un termini de deu… anys!

Caldria fer una campanya al Facebook i a altres xarxes socials amb el lema: Vull que els informatius televisats comencin sempre amb ‘Lo saben aquell que diu…’.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s