Castella triomfant

Un pas més. A les illes Balears. En defensa de Castella i en el nom d’Espanya. La seva pàtria. Amb la llengua com a excusa. Una manera com qualsevol altre de fer soroll, de distreure l’atenció, de fer anar els ulls i les orelles allà on menys cosa poden veure i menys cosa poden sentir. Experts en cortines de fum: ho deuen haver après dels militars que tant els cal exalçar perquè són els que sempre els han fet la feina bruta.

El respecte i la convivència són ara un pèl més difícils, a les illes Balears. S’hi ha imposat una llengua de primer ordre i importància galàctica –la mateixa que barbotejaven els pastors de cabres que van enviar a la conquesta d’Amèrica mentre mataven els hereus de civilitzacions avançades i mil·lenàries– i s’ha rebaixat la categoria de la llengua vernacla amb què només els nadius s’hi poden entendre. Això és així des del punt de vista dels descendents d’Aznar, autor intel·lectual del rearmament nacionalista espanyol amb què el poder econòmic intenta eradicar aquestes pústules que els descamisats reivindiquen com a comunitats autònomes i en algunes de les quals hi ha trinxeraires que insisteixen a considerar-les nacions.

Castella fa el ridícul al món –amb un president que és la riota de la gent i que s’entesta a perpetuar allò francament antic d’Spain is different–. Castella no ha superat l’esperit de la hidalguía i viu instal·lada en el món del Lazarillo de Tormes. No té res perquè és incapaç de construir res i ha de fer de pidolaire. Com les sangoneres, viu de l’esforç dels altres. Però que no sigui dit. Ells són els llestos, la resta són els rucs. I encara donen lliçons. De provincianisme.

Intenten fer lleis per prohibir els xiulets a una bandera i en persegueixen tota la resta. No hi ha res com defensar l’esperit constitucional quan cal entretenir el personal. Llàstima que La Roja faci figa. Per culpa dels quintacolumnistes, no cal ni discutir-ho.

Se n’han de tenir ganes, moltes ganes, per voler pertànyer a una cosa tan decadent i tan tronada. O ser molt curt de gambals.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s