Polítics i polítiques?

La televisió en va plena i, si ella falla, hi ha les ràdios, els diaris i internet. De polítics i polítiques, en va plena, tot i que els aplica aquesta denominació per una qüestió de pura inèrcia.

Una definició clàssica –i decididament positiva– de la persona que es dedica a la cosa de la política la situaria en una posició anímica i mental dedicada a actuar de manera ètica en benefici de la societat.

La política la van etiquetar els grecs quan eren un poble de referència. Ara també ho són, però això passa perquè presenten unes maneres de fer notablement masegades.

De persones dedicades a la política i mereixedores de lloances, n’hi ha hagut. És indiscutible. Han estat persones que han sabut estar a l’alçada de les circumstàncies del seu temps i que han estat capaces de modificar-les a benefici dels seus conciutadans.

On són, ara, els seus hereus i les seves hereves?

La crisi que tot ho omple no emmascara la feble condició dels que es dediquen ara a la vida pública. Lluny de les idees i dels ideals, la seva feina és la dels gestors, la dels administradors, la dels encarregats de magatzem… Poca cosa fan, més enllà de remenar números que facin contents els amos indeclarats. La seva és una activitat perversa perquè treballen en contra d’aquells que els han escollit. I ho fan amb impunitat. La por i la incultura que promouen de manera sistemàtica són les seves armes.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s