876 euros per any i català, cost del frau fiscal

El col·lectiu Mèdia.cat (media.cat) presenta el seu anuari dedicat als silencis mediàtics del 2011, en què parla de quinze afers que afecten la ciutadania però que no han merescut l’atenció dels mitjans periodístics convencionals, que són els que acostumen a tenir una idea molt clara d’allò que veritablement interessa la gent.

Els catalans trobaran  especialment interessant l’article titulat El frau fiscal costa a cada català 876 euros l’any, que desxifra el comportament fiscal de les grans fortunes i les corporacions empresarials, a què s’atribueix la responsabilitat directa del 71 per cent de les evasions d’impostos. Aquest percentatge identifica els 16.000 milions d’euros que deixen de formar part dels recursos públics. Una prova més que el que no paguen els rics, ho paguen els pobres. Allò dels justos i els pecadors… i també allò del camí interessat que segueix la tisora a l’hora de les retallades…

Hi ha altres peces interessants, en aquest anuari periodístic alternatiu: es parla de la infanta Pilar de Borbó, germana del rei caçador, amb un patrimoni de 4 milions d’euros i mig i que pràcticament no paga impostos; de la gestió de l’aigua a Barcelona; de la inexistència de regulació per als lobbys i dels motius pels quals, ara com ara, la celebració d’un referèndum per la independència de Catalunya no acabaria bé, entre d’altres temes rellevants que no han merescut l’honor de ser el centre d’atenció mediàtica.

El lloc web de Mèdia.cat permet accedir a l’edició en pdf de l’anuari dels silencis mediàtics relatiu al 2010. La pàgina 44 acull una taula de dades en què es comprova que les autopistes catalanes ja han compensat amb escreix la seva gestora, la totpoderosa Abertis.

La taula forma part de l’article Les autopistes catalanes, insostenibles i amortitzades, una lectura recomanable que ajuda a entendre el perquè de tot plegat –en l’àmbit de les autopistes i en l’àmbit de la relació entre la política i el poder.

Enllaç a l’anuari des silencis mediàtics del 2010: media.cat/anuari 2010

Enllaç a l’anuari dels silencis mediàtics del 2011: media.cat/anuari 2011

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s