Guardiola

L’actual entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, es reuneix avui amb el president de l’entitat blaugrana. La trobada, que pot tenir una segona part demà divendres, ha de servir per deixar clar si la temporada vinent serà el de Santpedor qui mantindrà les mans en el timó culer.

La renovació de Guardiola ha estat notícia de presència intermitent en els mitjans des de començaments d’any. La memòria general no té constància que un míster blaugrana hagi fet tant de forat dins i fora dels terrenys de joc.

Hi ha alguna cosa que transcendeix l’home, en tota aquesta qüestió, i té a veure amb l’actitud.

La manera de fer de Guardiola és exemplar. No és cap novetat: se’l considera una persona educada, cortès, respectuosa, feinera, compromesa… Adjectius positius, tots. Persones que el coneixen de prop, que el tracten fora de l’abast de la llum dels focus mediàtics, asseguren que no hi ha màscara, que Guardiola es comporta en la vida privada, amb els seus amics, amb la seva família, de la mateixa manera que ho fa en la seva vida pública.

És una cosa bona que la gent sàpiga reconèixer, distingir, valorar, respectar els valors positius que suren en el mar de la mesquinesa pública.

Potser malgrat ell, la de Guardiola és ara una figura de contrast: tot està canviant –la crisi no és només una cosa de l’economia: es va cap a una manera de viure completament diferent a l’actual– i en aquesta fotografia de contorns imprecisos, ell permet pensar que hi ha valors –la feina ben feta, la correcció…– que encara poden servir com a referència.

La seva manera de ser i els efectes que se’n deriven transcendeixen l’àmbit futbolístic. En positiu.

Sí, per descomptat: si deixa el Barça, poc que se’n parlarà d’ell, però la seva exemplaritat no l’esborrarà la pols del camí.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s