Frases fetes catalanes

Les frases fetes semblen cosa de l’antigor, però, com que en aquest món de mones hi ha més bèsties que persones, la seva vigència sembla força indiscutible.

Uns exemples:

– Tal faràs, tal robaràs. La desaparició de la t ja ha estat notificada als Mossos d’Esquadra, que tenen en compte els sospitosos habituals.

– Tocar el dos. Es demostra l’avantguardisme tecnològic del català: aquesta va ser la frase en què es va inspirar Bill Gates a l’hora de batejar el seu sistema operatiu.

– Posar bastons a les rodes. La frase feta constata la importància del tunning a Catalunya des d’èpoques remotes. En aquest àmbit, la influència del disseny arriba fins a l’extrem de comptar amb la frase oportuna per a les remodelacions de resultats indesitjats: fotre el carro pel pedregar.

– Salut i força al canut. Un clàssic del tot vigent: salut, perquè si algú s’ha de refiar de l’ICS, ha begut oli, i força al canut, perquè els pocs diners que es puguin tenir, més val tenir-los a mà que no pas al banc, no sigui cas que se sigui víctima d’unes hipotètiques atencions preferents .

 – Qui dia passa, any empeny. Conjuntament amb “Tal dia farà un any”, una deliciosa mostra de l’esperit útil amb què plantar cara a les incidències de la quotidianitat i a les coses de l’anar fent.

– Escampar la boira. Activitat a què dedica ara el seu temps una gran part de la població antigament contractada.

– Preu per preu, sabates grosses. Això era abans; ara, si s’arriba a unes espardenyes fabricades a la part de més enllà de l’Extrem Orient, encara gràcies.

– D’on no n’hi ha, no en pot rajar. El conseller Andreu Mas-Colell té un màster sobre aquesta interessant matèria conceptual. La resta de la població també el té.

– Pagant, Sant Pere canta. Les últimes notícies indiquen que Sant Pere es ven el micro per falta de contractació.

– Qui té dos i gasta tres, queda sense res. Qui gosa desacreditar les frases fetes si n’hi ha algunes com ara aquesta?

– Brams d’ase no arriben al cel. I pel que fa a la reforma electoral, el més calent és a l’aigüera…

– Bufar i fer ampolles. Eren altres temps, és clar… Ara, només per bufar, ja cal complir un fotimer d’impresos, fer moltes cues i ensabonar algú per si les vies oficials fan figa.

– A tu t’ho dic, Joan, perquè m’entenguis, Pere. Actualitzada, aquesta frase vindria a ser “A tu t’ho dic, Alícia, perquè m’entenguis, Mariano”.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s