Llibres per als manaires

La celebració de la diada de Sant Jordi representa una ocasió excel·lent per regalar llibres als manaires amb la voluntat que el present els sigui útil per a alguna cosa. Així, una selecció de llibres que poden ser regalats i de manaires que poden ser candidats a rebre’ls podria ser aquesta:

L’Odissea, poema èpic grec atribuït a Homer, per a Artur Mas, per si de cas decideix tirar endavant amb allò que una part creixent del poble català espera d’ell.

Manual del Bussejador 1 Estrella, de la FEDAS, per a Cristóbal Montoro, Luis de Guindos i Andreu Mas-Colell, perquè quan decideixin tirar pel dret contra l’economia submergida, tinguin clar el més bàsic del submarinisme.

Más cerca de mi padre: el viaje de un sherpa a la cima del Everest, de Jamling Tenzing, per a la ministra Ana Pastor, perquè com que Europa no veu bé foradar els Pirineus, podrà agafar idees per superar-los per elevació si persisteix en la seva idea de connectar Castella amb Europa via l’Aragó.

L’home que va ser Dijous, de Gilbert K. Chesterton, per a Felip Puig, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, perquè hi pot trobar idees útils en la seva croada contra l’enemic interior.

Mein Kampf, d’Adolf Hitler, per a Josep Anglada, president de Plataforma de Catalunya, i Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona pel PP, perquè puguin confrontar les seves idees i les que hi ha exposades en el llibre.

Alícia al país de les meravelles, de Lewis Carroll –que és el pseudònim de Charles Lutwidge Dodgson–, a Alícia Sánchez-Camacho, perquè mentre el llegeix se sentirà com a casa.

La vida de Lazarillo de Tormes y de sus fortunas y adversidades, anònim, a Mariano Rajoy, perquè el seu exemplar segur que està molt fet malbé a causa de l’ús i el possible abús.

Uf, va dir ell, de Quim Monzó, per a Josep Antoni Duran i Lleida, que en tindrà prou amb el títol per assajar la seva resposta davant un eventual pas endavant –o enfora– dels seus companys de coalició.

Les mil i una nits, recull de contes compilats per Abu-Abd-Al·lah Muhàmmad ibn Abdús al-Jahxiyarí, a qualsevol socialista amb càrrec, per raons tan òbvies que no cal ni comentar-les.

A banda,  també poden formar part de la llista:

Un buen partido, de Vikram Seth, per a Josep Guardiola, perquè tot i que aquesta excel·lent novel·la no està ambientada en el món del futbol, segur que l’ajuda a fer passar avall les cabòries.

On he deixat les claus…, de J.V. Foix, per als catalans i per al poble de Catalunya, per dues raons: perquè el títol és d’una actualitat rabiosa si s’hi afegeix –amb respecte extrem envers el poeta de Sarrià– “de la caixa” –no les de La Caixa, és clar!- i per què inclou el poema És quan dormo que hi veig clar. Com que sembla que hi ha tanta gent que somia amb la independència…

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s