Contra els antisistema

El sistema, per funcionar bé, ha de seguir unes normes. Ètiques, socials, econòmiques, polítiques, legals… La sanitat del sistema, com la de qualsevol cos, necessita que es lluiti contra tots aquells que l’ataquen. Per això, el sistema ha de lluitar contra els antisistema, que són individus i organitzacions que empren la disfressa per aconseguir enganyar la societat i poder dur a terme les seves malvestats. Amb impunitat, si és possible.

De grups antisistema n’hi ha molts. I són molt eficaços.

La banca: aprofita les escletxes legals sense miraments per aconseguir beneficis propers a la usura i du a terme pseudorobatoris com ara la venda d’accions preferents.

Els polítics: vetllen, fonamentalment i per aquest ordre, pel seu benestar, pel dels seus, pel dels seus amics, pel del seu partit i pel d’aquells que els poden afavorir. Després, si queda alguna cosa a repartir…

El món judicial: la justícia, si és lenta, no és justícia. Si afavoreix aquells que poden marejar la perdiu el temps suficient per a escapolir-se de la seva acció, tampoc no ho és.

Les empreses de telecomunicacions: la utilització de tarifes i normatives abusives i l’aprofitament de la ignorància dels clients les fa organitzacions perilloses.

La televisió: la alienació conscient i constant dels teleespectadors és inexcusable.

Els autors de les lleis d’ensenyament: són responsables de la idiotització creixent i continuada de la població.

Els funcionaris de taula maleducats: aprofiten el seu coneixement de la mecànica burocràtica per menystenir amb crueltat els administrats a què, paradoxalment, haurien de servir.

Els especuladors: personifiquen alguns dels punts recollits en el grup de pecats capitals.

N’hi ha d’altres, de grups antisistema, com ara els brètols de carrer que floreixen en les manifestacions, però, malgrat el que es vulgui fer veure, no tenen tanta transcendència com els ressenyats, que sí que atempten amb constància contra els principis bàsics de la convivència.

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s