Pirineus 1- Castella 0

La tossuderia amb què Castella lluita per no perdre l’epicentralitat és entendridora. Al seu torn, la miopia general que pateix, una afecció ocular selectiva que només li permet veure la seva realitat, obre la porta a la commiseració.

L’embranzida populisto-popular amb què Rajoy i els seus ministres volen resoldre els problemes de la seva pàtria és intensa. Duen el motor tan revolucionat que els costa governar quan arriben als trams dels revolts. Disposats a demostrar que manen, fan i desfan tant com poden. Això sí, no perden el sentit de l’humor, una mostra recent del qual té a veure amb la voluntat de foradar els Pirineus d’una banda a l’altra. Pobres muntanyes… Eres senceres de vida tranquil·la i ara les volen foradar perquè s’interposen entre Madrid i Europa segons la tesi matemàtica que la línia recta és la més curta a l’hora de posar en contacte dos punts.

La Unió Europea sembla que té més seny que no pas el que acostuma a ser percebut i ha recomanat la ministra del ram, Ana Mato, que adquireixi una cadira de qualitat perquè, de moment, haurà d’esperar asseguda. S’ha sentit a dir que la perforació dels Pirineus seria un projecte faraònic, cosa que no afecta els hereus de l’imperi en què mai no es ponia el sol.

Que les vies naturals de trànsit comercial –l’eix mediterrani i el cantàbric– hagin estat ignorades de manera sistemàtica per una Castella que té com a preocupació real estendre els seus tentacles arreu del territori que considera nacional és un fet sense importància.

Per a la seva perifèria, Castella és com un pop de malson sorgit de la imaginació de qualsevol escriptor després d’haver passat una nit molt dolenta. En la situació actual, quan el poder centralista té com a prioritat única la seva supervivència, Castella és una autèntica Estrella de la Mort de tonalitats vampíriques. En l’episodi dels Pirineus, a Ana Mato li toca el paper de Darth Vader. Clarament.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s