Histèriques i histèrics

Quina diferència hi ha entre la segona part d’Els matins (TV3), en segons quins moments, i Punto pelota (Intereconomía)? I entre La porteria (BTV) i la segona part d’Espejo público (Antena 3 TV)? I entre un fragment de qualsevol dels programes de Jorge Javier Vázquez a Tele-5 i pràcticament qualsevol tertúlia televisiva dedicada a glossar l’actualitat? La resposta és cap. O molt poques –idioma que s’empra, llargada dels cabells dels conductors, coloració general del plató…

El panorama general d’aquesta mena de propostes televisives presenta similituds aterradores.

Hi prenen part experts, això és evident. Experts a parlar mentre altres experts estan parlant. Experts a ignorar de manera sistemàtica els arguments que els són contraris. Experts a fer la punyeta a la resta de contertulians través de l’ús de la demagògia. Experts a fer veure que tot el que diuen té una transcendència extrema. Experts a mantenir una presència pública bel·ligerant que asseguri l’espectacle –i la seva contractació continuada–. Experts a opinar de qualsevol cosa que se’ls posi per davant. Experts en el guirigall. Experts a fer comèdia. Experts a fer-se els ofesos. Experts a fer bullir l’olla sense necessitat que hi hagi ni aigua ni foc ni olla. Animals televisius, bona part d’ells i elles.

És una cosa bona. Molt bona. Això és inqüestionable.

Tradicionalment, segons quines actituds, segons quins programes, es valoraven amb condescendència perquè, com se sap, els programes per a les mestresses de casa estan fets per i per a histèriques.

Aquesta valoració, si és que va ser veritat algun cop, ja no és computable. Punto pelota i d’altres programes han demostrat que els homes són tan histèrics com les dones i que, a l’hora, de situar-se en un estat d’excitació nerviosa, no hi ha diferències de gènere. Ni que només fos per la seva aportació a la igualtat entre els sexes, algú els hauria de donar algun premi.

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s