Qui truca?

L’apassionant món de la telefonia mòbil obliga a la interactivitat. Mai com ara s’havia conviscut tant amb el telèfon: els mòbils fins i tot dormen a les tauletes de nit perquè són útils com a despertadors. I per si arriba un sms –o whatsapp– mentre s’està dormint, és clar.

Però no tot el que permeten els mòbils se situa a la banda lluminosa de l’afer. Entre d’altres qüestions, hi ha la de les trucades indesitjades. N’hi ha de menes diferents, tot i que el denominador comú és que poden emprenyar el receptor –l’humà.

Les trucades no identificades –amb el número ocult, privat, restringit…–. Aquestes cal ignorar-les de manera sistemàtica. Algú que telefona des de l’anonimat segur que no vol cap cosa bona.

Les trucades des d’un número amb quatre xifres. Se n’ha de desconfiar: com es poden fer tractes amb una empresa que és tan poc solvent que no pot contractar ni mitja línia de telèfon?

Les trucades amb un número inacabable. En un percentatge elevat d’ocasions, es tracta de vendes telefòniques. El cert és que, com que són trucades que surten d’una centraleta, si no se les respon en el seu moment, no paga la pena perdre temps a retornar-les: no es coneix cap cas en què se n’hagi tret l’aigua clara.

Si es vol mantenir un cert grau de relaxació telefònica, aquestes coses cal tenir-les clares.

Malgrat això, si la bonhomia presideix el tarannà del telefonat i això el du a l’exercici de la cortesia, tard o d’hora –més aviat d’hora que no pas tard– toparà amb els assaltants comercials.

Un recurs que resulta prou eficaç és el de pronunciar les següents paraules màgiques: “estic a la llista Robinson”. En el 99,99 per cent dels casos, se sentirà una petició d’excusa i, immediatament, el benaurat silenci. Aquesta acció aporta com a benefici que els telefonadors situen el número en quarantena durant uns mesos. No és la panacea, però aporta calma. El més bo del cas és que, per emprar aquesta tàctica, ni tan sols cal estar realment apuntat a la llista Robinson.

N’hi ha, un altre de recurs, però és un pèl més violent –des del punt de vista de la moralitat–. Consisteix a deixar el telèfon a qualsevol banda mentre es fa qualsevol altra cosa. Però  ha de quedar clar que el responsable del conflicte és el que ha contestat la trucada.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s