Cotxe no apte per als afònics

La Ford ha presentat a Europa el seu model B-Max, que ha generat vendes milionàries als Estats Units. La presentació del vehicle –una mena de monovolum no gaire exuberant quant a dimensions: la crisi és la crisi– s’ha fet en el congrés de telefonia mòbil que capgira durant uns dies la ciutat de Barcelona.

La tria de la fira internacional no és un fet casual: un dels arguments de venda més poderosos del B-Max és el sistema SYNC, que permet que el conductor interactuï amb el vehicle a través d’ordres de veu. Així, mentre es condueix, es pot gestionar el telèfon mòbil, la música que es vol sentir –o escoltar– i la tramesa de missatges de veu o de text a través de la connexió a Internet.

Apassionant, és clar.

Si es té en compte com es condueix avui en dia, cal esperar rebre missatges com ara “sí, estic de camí, però què fots? Posa l’intermitent, tanoca! i arribo en uns deu minuts” o com ara “sí, al teatre, d’acord, merda! Eh! De què vas? Què no veus que estic esperant per aparcar jo? Demà a la nit a les deu… Imbècil tu! Però què s’ha pensat?”.

No es pot dir que els senyors de la Ford siguin uns imprudents. Com que està demostrat a bastament que no estar pel que s’ha d’estar mentre es condueix és una causa important de sinistralitat, aquest model de cotxe també incorpora un altre giny: un servei d’alarma que diu que s’ha produït un accident al servei d’emergències del país en què estigui el cotxe en aquell moment. També facilita la localització gràcies a la utilització de les dades GPS. Aquest servei s’activa de manera automàtica en cas d’accident fins i tot si els ocupants del vehicle estan inconscients.

La Ford no diu res, però, sobre els serveis del B-Max com a resposta a una possible afonia sobrevinguda del conductor.

Anuncis

Escriu quelcom, si vols...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s